Nyheder

Nyt nationalistisk parti i Danmark

Et nyt nationalistisk parti, 'Danskernes Parti', har set dagens lys.

En række hovedsagelig yngre udbrydere fra Danmarks Nationalsocialistiske Bevægelse stiftede lørdag partiet.

Det vil blandt andet hjemsende ikke-europæiske udlændinge, trække Danmark ud af det europæiske samarbejde i EU og kæmpe for miljøet.

I første omgang planlægger 'Danskernes Parti' at stille op ved kommunal- og regionsvalgene i 2013.

"Jeg tror, der er en rigtig god chance for at opnå valg, fordi politikerne har svigtet danskerne. Vi oplever stadig en massiv indvandring, og vi er stadig styret fra EU, på trods af løfter om det modsatte. Og det er så der, vi kommer ind i billedet," siger den 21-årige partileder Daniel Carlsen.

"Kæmper for danskere"

Daniel Carlsen og flere andre medlemmer af Danmarks Nationalsocialistiske Bevægelses landsledelse brød i april med partiet, og i dag betegner han sig som en 'moderne nationalist', der er tilhænger af et frit folkestyre, og som skal tage vare på det danske folks interesser.

"Vi er alle danskere, før vi er noget andet. Før man er akademiker, er man dansker, før man er arbejder, er man dansker, og selv om jeg er studerende, er jeg først og fremmest dansker," siger Daniel Carlsen.

"Men på trods af det, så hører vi kun om partier, der kæmper for enten arbejderne eller akademikerne, 'de rige' eller 'de svage'. Vi hører aldrig om nogen, der kæmper for danskerne. Men det gør vi."

Meldte sig ind som 16-årig

Daniel Carlsen meldte sig som 16-årig ind i Danmarks Nationalsocialistiske Bevægelse og det vakte opmærksomhed, da han aftjente sin værnepligt i Den Kongelige Livgarde.

Der er blevet lavet flere portrætter af ham i aviserne, han er blevet interviewet til flere tv-stationer, og hans forældre har været i DR's Aftenshowet for at fortælle om sønnens nazistiske tilbøjeligheder.

De to venstreorienterede foreninger og researchgruppper Demos og Redux, som følger den yderste højrefløj tæt, vurderer begge, at det nye parti vil kunne overtage førertrøjen på den yderste højrefløj.