Kronprins i børnehøjde i Japan

Kronprins Frederik har været vidt omkring på sit besøg i Nobiru-området i Japan i dag - og han har også fået mulighed for at lege lidt.

Kronprinsen besøger landet for at vise sin sympati med det japanske folk efter jordskælvet 11. marts og den efterfølgende tsunami og atomulykke.

I sit es blandt børnene

I dag har han blandt andet besøgt en skole, som har været totalt oversvømmet, men som nu fungerer igen - han gæstede et boligkompleks for midlertidigt hjemløse og han talte med nogle af ofrene, som har mistet hus og ejendele under katastrofen.

"Han bevæger sig lige fra kejserpaladset og borgmesterbesøg under lidt stive forhold og til at bevæge sig i børnehøjde," fortæller TV 2's reporter Winnie Laursen, som følger kronprinsen i Japan.

Flag og tusind tak

Og den royale far-til-fire var tilsyneladende en populær gæst hos børnene.

"Det kan godt være, at det var indstuderet, men så var det i hvert fald godt indstuderet," fortæller Winnie Laursen.

"De viftede med flag og havde lært at sige mange tak og tusind tak - og kronprinsen var i sit es."

Kronprins Frederik mødte både store skolebørn og mindre børn. Han gæstede nemlig også en daginstitution, som en donation fra Maersk har fået på fode igen - institutionen er blevet renset for mudder og slam og der er blevet lagt et nyt gulv.

Den royale dansker havde gaver med til børnene, hvis legetøj er skyllet væk.

Se billeder fra kronprinsens besøg ved at følge det øverste link i linkboksen.

I Nyhederne klokken 19 kan du se mere fra kronprinsens besøg - du kan blandt andet se ham spille fodbold med børn, fra den skole, han besøgte