Nyheder

DEBAT: Hvor langt må eksperter gå

I går var integrationsminister Søren Pind og formanden for Dansk Folkeparti, Pia Kjærsgaard ude og kritiserer EU-ekspert Marlene Wind for hendes regerings-kritiske indspark i debatten om den skærpede grænsekontrol.

I dag fortsætter Søren Pind kritikken på sin Facebook-profil. Her omtaler han ifølge BT Marlene Wind, derer centerleder på Københavns Universitet,som Marlene Halv-Wind.

Deltag i debatten

Under artiklen kan du nu blande dig i debatten om, hvor langt en ekspert må gå i kritikken af politikerne.

Vi opfordrer til at holde en sober debattone.

Samtidig giver han udtryk for, at der skal oprettes et såkaldt ekspertkodeks, og et af punkterne skal være, at man ikke gøre sig til dommer over personer, hvis ikke sagen er fuldt oplyst.

TV 2s politiske redaktør Henrik Qvortrup kan godt se, at Marlene Winds udtalelser er en rød klud i hovedet på regeringen, men han mener, at debatten om, hvad eksperter må sige og ikke må sige, er en farlig glidebane.

"Jeg ser den risiko, at det nemt kan komme til at smage sådan lidt af smagsdommeri. Det er i hvert fald den mistanke, der banker på, når regeringen oplever eksperter, der ikke er enige med deres politik, og så kalder dem jeg ved ikke hvad," siger Henrik Qvortrup.

Det har Marlene Wind blandt andet sagt i debatten om den skærpede grænsedebat

"Kæden er hoppet total af for regeringen, fordi regeringen troede man kunne kontrollere den her nationale dagsorden og sige: Vi holder mund og lader DF sælge denne her uden at vi siger noget."

"Det er som jeg vurderer det ren og skær valgflæsk. Det her handler om at man kæmper om nogle vælgere og man appellerer til den laveste fællesnævner og den indre svinehund."