Nyheder

Pind og Pia K. langer ud efter ekspert

Venstres integrationsminister Søren Pind og formanden for Dansk Folkeparti langer hårdt ud efter Marlene Wind, der er centerleder på Københavns Universitet. Hun optræder ofte i medierne som EU-ekspert, men både Søren Pind og Pia Kjærsgaard mener at hun er gået alt for langt i sin kritik af den aktuelle debat om grænsekontrollen.

"Hun udtaler sig om noget, hun intet begreb har om, og intet fagligt belæg har for, og alligevel kalder hun sig selv for ekspert. Det er for at sige det ærligt latterligt," siger han til TV 2 | NYHEDERNE.

Pia Kjærsgaard bakker op om Søren Pinds holdning.

"Jeg synes, hun benytter sin stilling til at håne nedgøre og latterliggøre, og det, synes jeg, ikke er professionelt," siger hun.

Søren Pind vil have etiske regler for hvad eksperter egentlig må sige i aviser, radio og på TV.

Marlene Wind vil ikke udtale sig om kritikken, men i en mail til TV 2 | NYHEDERNE, at hun står ved alle sine udtalelser om grænsekontrollen.

Det har Marlene Wind blandt andet sagt i grænsedebatten:

"Kæden er hoppet total af for regeringen, fordi regeringen troede man kunne kontrollere den her nationale dagsorden og sige: Vi holder mund og lader DF sælge denne her uden at vi siger noget."

"Det er som jeg vurderer det ren og skær valgflæsk. Det her handler om at man kæmper om nogle vælgere og man appellerer til den laveste fællesnævner og den indre svinehund."