Nyheder

Qvortrup: Det kan blive enden for Camre

Ledelsen i Dansk Folkeparti måtte i dag rykke ud og kommentere udtalelser fra Mogens Camre, der sammenligner unge danske muslimer med nazisternes soldater under 2. Verdenskrig til nazisternes fordel.

Det er langt fra første gang, Mogens Camre går i offensiven med kontante udmeldinger om muslimer, og ind til videre er han sluppet af sted med sine verbale angreb.

"Camre er sådan et prominent Dansk Folkeparti-medlem. Han har en fortid som medlem af Europaparlamentet, han er overløber fra socialdemokraterne. Ham passer man lidt mere på end så mange andre," lyder det fra TV 2's politiske redaktør, Henrik Qvortrup.

Men Camres udtalelser slider på det image, Pia Kjærsgaard gerne ser afspejle partiet.

"Pia Kjærsgaard har brugt de sidste mange år til at gøre Dansk Folkeparti til et parti som alle andre og forsøgt at kaste det her tosseimage af sig, som partiet måske havde i starten. Der er det klart, at sådan nogle udtalelser fra Camre ikke fremmer de bestræbelser," siger Qvortrup, der vurderer, at sagen kan blive dråben, der får bægeret til at flyde over for partiledelsen.

"Hvis den her sag eskalerer hen over de nærmeste dage, kan man ikke afvise, at partiledelsen vil føle sig presset til at indlede en egentlig eksklusion af Mogens Camre."