Nyheder

Raketbygger skal hjem og se på tal

Raketbygger Peter Madsen havde knap tid til at drikke champagne på kajen i Nexø efter den vellykkede raketopsendelse fredag, for der var lige nogle billeder og noget video, han skulle se og analysere lidt på. Og sådan fortsætter det næste lange stykke tid for hele teamet i Copenhagen Suborbitals.

"Jeg kalder ikke det, vi laver, for videnskab. Men vi bruger de samme principper, og derfor er ethvert resultat et godt resultat, fordi man bliver klogere. Nu skal vi til at kigge på tingene," siger Peter Madsen.

Groft sagt går det ud på at sammenholde videooptagelser, kommunikationen, fejlkilder med en lang række målinger og tal. På den måde finder holdet ud af, hvad der gik godt, og hvad der ikke fungerede.

Det blev også gjort efter sidste års mislykkede flyvning, og det var med til at skabe fredagens succes. Raketten fløj godt otte kilometer og kom op i en højde på lidt mere end to kilometer.