Nyheder

Nu skal raketten bygges endnu større

Knap har raketbyggerne Peter Madsen og Kristian von Bengtson fået tør grund under fødderne efter fredagens succesfulde opsendelse af Heat-1X Tycho Brahe, før de lufter planerne om at bygge en ny og større raket.

"Fordi raketten ikke længere står på platformen, kan jeg få lov til at gøre det jeg har allermest lyst til i hele verden. Det er at bygge en ny raket. Og det skal være en, der skal være meget bedre end den anden," siger Peter Madsen.

Og det er muligt. For med fredagens flyvning har Copenhagen Suborbitals vist, at det er muligt at få noget i luften, og at det er muligt at bygge videre på den erfaring, man skabte sig sidste år, hvor et tilsvarende forsøg blev en fuser.

Kristian von Bengtson mener, at teamet har krydset den magiske grænse:

"Nu er vi gået fra at have bygget og testet grej til faktisk at have fløjet. Det er den gyldne linje, man skal krydse: At det viser sig, at der er noget, der er brugbart."

"Vi går i gang, så vi kan være klar til næste år. Så står vi her igen i spænding og venter på at skyde en ny og større og bedre raket af," lover Kristian von Bengtson.