Raket sejler mod affyringsomrĂĄdet

Forberedelserne til opsendelsen af den danske raket Tycho Brahe er nu gĂĄet ind i den sidste fase.

I morges stod skipper Kristian Sørensen og besætningen ud af Neksø Havn med raketten om bord på affyringsplatformen Sputnik.

I smukt solskin pĂĄ en blĂĄ og skyfri himmel sejlede den lille raketkatamaran af sted pĂĄ roligt vand.

"Jeg havde nok sejlet stille ud på tomgang, men de her gutter har jo også sejlet snart 30 timer i det her fartøj og kender det ud og ind nu. Det ser man tydeligt i dag," sagde en bevæget Peter Madsen, der har været med til at konstruere og designe raketten, til Ingeniørens netavis ing.dk.

Raketten skal nu sejles ud til affyringsområdet 35 kilometer øst for Bornholm, hvor marinehjemmeværnskutteren Hjortø og SAR-båden Leopold Rosenfeldt, samt en RIB-båd vil ankomme senere og bistå ved opsendelsen af verdens første amatørraket.

Opsendelsen skal efter planen finde sted i dag kl. 15.00 og kan følges LIVE på nyhederne.tv2.dk.

Generalprøven i går gik fint, men viste også at meget kan gå galt ved raketopsendelsen.

Der var ingen forbindelse mellem Mission Control og rumskibet. Det blev imidlertid løst ved noget så simpelt som en genstart af Windows, skriver ing.dk.

Den helt centrale ventil til brændstoftanken, der fejlede sidste år, blev også testet, og generalprøven sluttede med en test af ventilen, hvor den var frosset til langt under frysepunktet. Den åbnede fint, hvilket en sky af hvid damp tydeligt viste.