Nyheder

Maraton: Træt panda skaber jubel

Størstedelen af de 12.000 maratonløbere, der i dag har deltaget i Copenhagen Marathon, var iført løbebukser, en t-shirt og et par løbesko. Men en enkelt deltager skilte sig ud.

Jonas Juhler Hansen havde nemlig valgt løbe de 42 kilometer i et noget utraditionelt outfit. Han var nemlig hoppet i et panda-kostume.

"Det var sindssygt varmt, og i virkeligheden en sindssygt åndssvag ide," lyder den umiddelbare kommentar til tv2.dk fra panda-løberen.

"Jeg havde mega krise fire kilometer før mål. Jeg begyndte at blive svimmel og kunne ikke gå helt lige. Jeg var ved at dehydrere. Men der var ingen grund til at give op så kort før mål," fortsætter Jonas Juhler Hansen, der ikke kender sin præcise tid.

"Men jeg ved, at jeg da kom i mål på under fem timer, og det var det mål, jeg havde sat," siger han.

Et løb man kommer til at huske

Og selv om det ikke er hans flotteste maraton-tid - Jonas Juhler Hansen har gennemført 11 maratons - så bliver det med garanti det løb, han kommer til at huske bedst.

Både på grund af selve kostumet, men også på grund af publikums opbakning.

"Jeg kunne ikke rigtig se noget, men jeg kunne høre folk huje og heppe og råbe på pandaen. Det giver virkelig meget. Det var helt vildt. Der var helt sindssygt god respons på mit kostume," siger Jonas Juhler Hansen og understreger, at publikums opbakning har været med til at få ham hele vejen igennem de mange kilometer.

Panda for Verdensnaturfonden

Og det er ikke helt tilfældigt, at det netop blev et panda-kostume, som Jonas Juhler Hansen har gennemført Copenhagen Marathon i. Til dagligt arbejder han som Online Manager i WWF Verdensnaturfonden, der som bekendt har en panda som logo, og inden løbet havde han lavet sin egen indsamling til fordel for WWF Verdensnaturfonden. Målet er at få samlet 10.000 kroner ind inden løbet.

"Der har været helt vild opbakning. Inden løbet var der allerede kommet 8000 kroner ind, og nu her efter løbet, mens vi taler, går det helt amok, og der er i hvert fald kommet langt over 10.000 kroner ind. Det er super fedt," siger han.

Og mens han kan glæde sig over folk opbakning, frygter han de to næste dage.

"Lige nu er mine ben helt afsindigt trætte. Så jeg skal bare ligge på langs i aften. Men jeg ved, at dag to er den værste for mig, og det bliver ikke bedre, når jeg bor på fjerde sal," siger han.