Nyheder

Løkke giver dig billig rengøring

Regeringen er på vej med et nyt vækstinitiativ, der skal give skattefradrag for istandsættelse af boligen, samt praktisk hjælp i hjemmet. Det fortæller Lars Løkke Rasmussen:

"Det skal gøre hverdagen lettere hos danskerne. Det kommer til at skabe en masse arbejdspladser blandt håndværkere og folk i servicefagene," siger Lars Løkke Rasmussen til TV 2 News og uddyber:

"I stedet for at give den en ekstra skalle på sit rigtige arbejde, så går man og knokler med noget, som man måske ikke har meget forstand på. Hvis vi kan få de professionelle ind, så er der nogle danskere, der får frigjort noget tid til at gøre en ekstra indsats på deres eget arbejde, og sidst, men ikke mindst, så handler det om at få skabt nogle jobs hos private danske servicevirksomheder og hos private danske håndværkere."

Rengøring, tømrer- og malerarbejde

Fradraget gælder dog kun lønomkostningerne og ikke udgifter til eksempelvis materialer:

hjemmeserviceordning

Regeringen vil give danskerne et skattefradrag, hvis de hyrer håndværkere eller rengøringshjælp til at sætte deres hjem i stand.

Der eksisterer allerede en hjemmeserviceordning, men den gælder kun for ældre over 65 år og førtidspensionister - og er et direkte kontant tilskud.

Ordningen fungerer på den måde, at borgere kan få tilskud fra det offentlige, hvis de vælger et firma, som er godkendt af kommunen. Den nuværende ordning gælder kun for almindelig rengøring som støvsugning og opvask, mens vinduespudsning og udvendig vedligeholdelse ikke er med.

Det offentlige giver i hjemmeserviceordningen et tilskud på 30 procent af den timepris, som borgeren skal betale for rengøringen med et loft på 6000 kroner per kvartal.

"Der er ikke nogen rimelighed i, at andre danske skatteydere skal give mig et fradrag for, at jeg vælger en bestemt jacuzzi eller et bestemt greb til min håndvask. Det er jo ikke det, der er barrieren. Det skulle jeg også have betalt, hvis jeg installerede det selv. Barrieren er, at få betalt lønomkostningerne," siger han til TV 2 News.

Statsministeren er ikke meget for at fortælle, hvor meget ordningen i givet fald kommer til at koste, ligesom han ikke vil sætte navn på præcis hvilke serviceydelser og forbedringer, der skal være fradragsberettiget. Men han nævner dog blandt andet rengøring og tømrer- og malerarbejde som mulige erhverv.

Regeringen, Dansk Folkeparti og Kristendemokraterne forhandler lige nu om detaljerne i ordningen, der i følge Lars Løkke Rasmussen skal være på plads inden sommerferien.