Nyheder

Søren Pind vil sortere udlændinge

Tiden er løbet fra Anders Fogh Rasmus-sens (V) faste og fair udlændingepolitik, der har været så rigid, at den har udelukket mennesker fra Danmark, som uden problemer kunne have bidraget positivt til det danske samfund.

Det siger integrationsminister Søren Pind (V) til Politiken mandag.

Han vil nu gennem positiv særbehandling gøre det lettere for borgere fra bestemte lande at blive familiesammenført til Danmark.

Lighedsmageri

"Danmark har brug for indvandring. I løbet af den tid, jeg har siddet som integrationsminister, har jeg - på grund af de nuværende udlændingeregler - set mennesker, som vi har brug for, rejse ud af det her land i lighedsmageriets hellige navn. Og det synes jeg er tåbeligt," siger Søren Pind til TV 2.

Ministeren vil i første omgang fritage borgere fra lande som USA, Canada, Australien, New Zealand og Japan for at tage den såkaldte indvandringsprøve, man skal have for at blive familiesammenført.

Inspirationen kommer fra Holland og Tyskland, der har taget lignende tiltag.

Et brud

"Det er et brud på den politik, vi har ført siden 2001. Hvor omfattende det kan blive, kommer an på den juridiske disput, men nu er Pandoras æske i hvert fald åben," siger han.

De lande, der kan komme gennem ministerens nåleøje, skal være medlem af OECD, være placeret i den øverste gruppe af lande på Human Development Index og have visumfritagelse efter EU-reglerne.

Dansk Folkeparti, som om nogen har været fortalere for en stram udlændingelov, er åben over for en ændring af loven.

"Det er en fremragende idé. De problemer, vi har, er jo ikke på grund af amerikanere," siger næstformand Peter Skaarup (DF).