Nyheder

Masser af kamphunde til salg

Det er knapt et år siden regeringens meget omdiskuterede hundelov trådte i kraft og forbød 13 forskellige hunderacer under et kaldet kamphunde.

Allerede før loven trådte i kraft blev den kritiseret for at være svær at håndtere i praksis, og som TV 2 Nyhederne afslører i dag og de kommende dage, foregår salget af de 13 hunderacer helt åbenlyst og uden større problemer for købere og sælgere.

TV 2's journalister fandt på kort tid fem annoncer med forbudte hundehvalpe. De konfronterede efterfølgende flere af annoncørerne. Blandt andet et par fra Østjylland, der optræder i interviewet i videoen her under.

Parret ønsker at være anonyme og fastholder, at deres tæve blev gravid ved et tilfælde og ikke med henblik på salg af de hvalpe, du kan se øverst i artiklen, som er en blanding af racerne Amerikansk Bulldog og Rottweiler. Parret understreger dog, at de ikke ser noget forkert i at sælge de ulovlige hvalpe videre.

"Vi har det sådan set godt nok med det, fordi vi ved, hvor de kommer hen, og de bliver ikke opdraget til at skulle være kamphunde," siger manden.

Kvinden forklarer, at hvalpenes mor er en god hund, og derfor tør de godt sælge hundene.

"Der er ikke noget ondt skabt i moren. Hun er ikke opdraget til at være en kamphund. Hun er opdraget til at være familiehund, og det er hun," siger kvinden.

Politiet erkender, at handelen foregår, men siger også, at loven er svær at håndhæve rent praktisk.

Deltag i debatten om kamphunde via linkboksen og se med i 19-nyhederne i morgen, hvor vi ser på aflivningen af de ulovlige hvalpe og undersøger lovens præventive virkning.