Nyheder

Kommuner køber dyre møbler og tv

Sideløbende med at mange danske kommuner har sparet på børnehaver, hjemmehjælp og andre kommunale ydelser er der blevet indkøbt dyre designermøbler til flere af landets rådhuse. Det skriver Ekstra Bladet der har søgt aktindsigt i samtlige kommuners møbel- og kunstindkøb.

Og det forarger formanden for BUPL Henning Pedersen.

"Netop i en tid, hvor der bliver fyret pædagoger og andre offentligt ansatte, der synes jeg, at kommunerne skal tænke sig gevaldigt om, når de indkøber ting og tænke på prioriteringen af kommunernes økonomi. Jeg er med på, at kommunernes økonomi er stram, men jeg synes, man skal tænke sig rigtig godt om. Så derfor bliver jeg forarget, når jeg hører eksempler på indkøb, der ikke er nødvendige," siger han til TV 2 NEWS.

Wegner og B&O i Kolding

En af de kommunerne der har været ude og købe dyre møbler er Kolding Kommune.

Her er der for eksempel i 2010 blevet indkøbt Wegner-møbler for en kvart million kroner og et B&O-fjernsyn til mere end 40.000 kroner til rådhuset.

Det er sket i en tid, hvor der sagt farvel til lærere i kommunen og skåret 30 procent på skolernes indkøb og undervisningsmaterialer.

Borgmesteren Jørn Pedersen (V) forklarer at den indkøbspraksis er blevet ændret.

"Der har ikke været ordnede retningslinjer for, hvad vi ville, og der har ikke været en politisk diskussion. Da vi blev opmærksomme på det sidste år, gjorde vi op med den indkøbspolitik og ændret den til, at vi afsætter 50.000 kroner om året til indkøb af designermøbler," siger han og erkender, at sidste års designindkøb ikke passer til en spare tid.

"Det sender et forkert signal og derfor har vi gjort op med det. I en sparetid sparer vi selvfølgelig også der," siger han til TV 2 NEWS.