Ny iPhone rammer butikkerne i september

Alverdens iPhone-entusiaster kan godt begynde at gnide sig i hænderne. Tre unavngivne kilder, der ifølge nyhedsbureauet Reuters skulle have direkte kendskab til Apples forsyningskæde, fortæller, at en ny og bedre iPhone lander i butikkerne til september.

Produktionen af det nyeste skud på æbletræet begynder angiveligt i juli eller august, og der skulle være tale om en hurtigere smartphone, der designmæssigt vil læne sig op af den seneste model, iPhone 4, som så dagens lys i juni sidste år.

Apple solgte i det sidste kvartal af 2010 ikke færre end 16 millioner iPhones, hvilket gør det stilrene produkt til en af virksomhedens største succeser. Salget udgjorde mere end en tredjedel af Apples salg i dette kvartal.

At efterspørgslen på ikke mindst iPhone er massiv, kan aflæses i det imponerende regnskab for årets andet kvartal, som Apple offentliggjorde onsdag.

Her kan man læse, at virksomheden har haft en nettoindtjening på knap fem milliarder dollar, hvilket svarer til over 30 milliarder danske kroner.

/ritzau/Reuters