Nyheder

Jes Dorph: Skidt dag for republikanerne

"Selvom det kun - i gåseøjne - er nr. 3 og fire i arvefølgen, der skal døbes, er det jo første gang i mange år med tvillinger i Kongehuset. Vi skal se noget, vi ikke er vant til."

Torsdag er en kongelig mærkedag, kronprins Frederik og kronprinsesse Mary lader deres tvillinger døbe i Holmens Kirke for øjnene af omkring 300 af kronprinseparrets familiemedlemmer og venner. Og Jes Dorph-Petersen, TV 2's erfarne nyhedsvært, er klar til at guide seerne igennem hele dagen, som han kalder en skidt en af slagsen, hvis man er republikaner, altså.

VIDEO: De kommer til barnedåben. Læs videre fortsætter under playeren.

"Der kommer hele den inderste kongelige familie, og så ved vi, at der kommer en hel masse af kronprinsparrets private venner og enkelte repræsentanter for det officielle Danmark," fortæller Jes Dorph-Petersen, der selvom han kender nogle af navnene ikke kan løfte sløret, før de står på dørtrinnet til Holmens Kirken i morgen.

VIDEO: Derfor blev det torsdag. Læs videre fortsætter under playeren.

"Der har været en del kritik, fordi de bliver døbt, når vi andre er på arbejde, og det gør jo, at der bliver færre, der kan se det, men jeg ved, at det er fordi, at det passer bedst ind i det kongelige program," forklarer Jes Dorph-Petersen