Nyheder

Find designervaser og B&O på lossepladsen

Den enes mands skrald - kan blive den anden mands guld.

Der er nemlig masser af værdifulde genstande at finde på lossepladsen - i hvert fald hvis du roder rundt i skraldet på genbrugspladsen 'Containerhaven' i Nærum i Rudersdal Kommune.

Her parkerer mange af brugerne typisk i biler af mærket BMW, Audi eller Mercedes - og folk fra den højere middelklasse skaffer sig af med lagre af tomme rødvinsflasker og møbler, som ikke længere er topmoderne.

Ansatte fra Rudersdal Museer har i 2009 og 2010 besøgt genbrugspladsen - og udstiller nu folks efterladenskaber på Mothsgården.

"Det, vi finder, afspejler, hvordan hjemmene ser ud her - og det er velhavende hjem," fortæller registrator Anders Bank Lodahl fra Rudersdal Museer.

Løber om kap med kvinder i pels

Han har i konkurrence med andre brugere af pladsen har fået fingre i sager fra Genbrugsen, et skur midt på pladsen, hvor brugere aflever ting, som de mener, at andre måske kan bruge til noget.

"Det er blandt andet kvinder i pels, som henter tingene - og man kan godt komme til at løbe om kap, hvis der kommer en med nogle værdifulde ting," siger han.

"Der er også andre, der kommer for at finde gode ting, men det er i høj grad folk fra lokalsamfundet."

På udstillingen fra lossepladsen er der blandt andet Alto vaser - designervaser, som koster omkring 800 kroner. Der er funktionsdygtige tv og radioer fra Bang og Olufsen, og så har museumsmedarbejderne også fundet et ridderkors.

"Det er ikke et af de store ridderkors, men en kopi, som man kun kan få lavet, hvis man tager et ridderkors med til guldsmeden, og få lavet miniaturekopien her. Det blev fundet i en beautyboks, så der er nok nogen, der ikke vidste, at det lå der," fortæller registrator Anders Bank Lodahl til tv2.dk.

Hvad er det mest værdifulde, du har smidt ud? Og har du nogen sinde taget noget med hjem fra en genbrugsplads?