Nyheder

"Hvorfor må jeg ikke tale, når I må tegne"

Den kontroversielle islamiske prædikant Bilal Philips siger til TV 2 NEWS, at han er overrasket over, at nogen ønsker at formene ham adgang til landet, hvor han skal tale for ungdomsafdelingen af Islamisk Trossamfund. I betragtning af at Danmark er landet, hvor de for muslimer så kontroversielle Muhammedtegninger var tilladt.

"Når folk taler om ytringsfrihed og demokrati og gerne vil have lov til at tegne profeten Muhammed og Gud, og det er ok. Men når en person har holdninger, der ikke svarer til jeres. Er det grund til at forbyde folk adgang til landet. Jeg synes, det er lidt ekstremt af dem," siger han om Dansk Folkepartis krav om at hindre ham i at tale.

Han siger, at hans holdninger ikke er enestående.

"Mine holdninger er ikke unikke for mig, men for islam, så når de siger, at mine holdninger er ekstreme, så siger de, at islam er ekstrem. Så det er islam, der ikke skulle være tilladt i Danmark," siger han.

Det er særligt hans meget bogstavtro udlægning af homoseksualitet og sharialov, der skaber kontrovers omkring prædikanten. Han mener, at homoseksualitet skal straffes med døden, og at mænd skal have lov til at slå deres koner. Det er dog ikke bare homoseksualitet, han mener forbryder sig mod guds lov.

"Hor, utroskab, homoseksualitet er alle forbrydelser fra sharias perspektiv, ifølge islamisk lov og ifølge bibelsk og jødisk lov. I det gamle testamente står det også alt sammen, så det er et synspunkt, vi deler med tidlig kristen lov og jødisk lov. Det er en forbrydelse, det er en synd," lyder det fra Bilal Philips.