Nyheder

Møllehave: Hellere forrykt end forgæves

Johanne Møllehave er lige nu på foredragsturné med sin nyeste bog "Hellere Forrykt End Forgæves".

Men selvom det er bogen der aktuel, trækker forfatteren selv i dag overskrifter med en helt anden slags turné natten til i går. Et restaurantbesøg med en god bekendt, der endte i håndjern og bag tremmer.

"Jeg har ikke prøvet det før, men det har jeg nu. Og H.C. Andersen siger, "når man har prøvet noget, så ved man noget". Så nu ved jeg noget nyt," siger Johannes Møllehave til TV 2 | NYHEDERNE.

"Det er lidt voldsomt, at ligge der på fortovet, mens folk går forbi, og siger: "Hvad er det, hvad har de dog lavet".

"Lad ikke solen gå ned over din vrede"

Episoden udspillede sig i hovedstaden på det mondæne Hotel D'Angleterre - og ikke mindst på asfalten ude foran, da aftenen blev lige lovlig festlig og fugtig for de to kammerater.

"Hoteldamen gav os besked på at forlade stedet, fordi jeg havde generet nogle af de andre gæster. Men gæsterne sagde, at jeg ikke havde generet dem. Jeg havde siddet og fortalt nogle sjove historier. Det plejer jeg at gøre."

"Så sagde hoteldamen, at jeg havde truet hende, men jeg har aldrig truet nogen. Og så kom politiet."

Hotellet har nu givet den 74-årige præst, foredragsholder og forfatter karantæne, til han er rundet de 76 år.

Den gamle præst har valgt at klage over den hårdhændede anholdelse, men lader sig ikke gå videre på af episoden - for han læner sig op ad et godt gammelt råd fra bibelen: Lad ikke solen gå ned over din vrede.