Nyheder

Prostituerede bijobber med rengøring

Kvinder fra Thailand, som arbejder i sexindustrien, har ofte også ufaglærte job på fabrik, i køkkener eller inden for rengøring. Det fremgår af en ny afhandling fra Roskilde Universitet, skriver Nyhedsbrevet 3F.

"Det er ikke sådan, at de enten er eller arbejder på fabrik. Det er meget mere flydende. Ofte skifter de mellem prostitution og forskellige ufaglærte jobs," siger Marlene Spanger, Roskilde Universitet.

Hun har netop forsvaret sin ph.d.-afhandling om kvindelige thailandske migranter, som prostituerer sig i Danmark.

Mange af de kvinder, der vælger prostitution, mener, at prostitution er mindre hårdt end mange ufaglærte jobs.

"Det kommer an på, hvilke betingelser man prostituerer sig under. Hvis der ikke er en alfons, der fortæller dem, hvor mange kunder de skal have, og hvis de måske kun behøver at sælge sex nogle gange om ugen, kan det for nogle være mere attraktivt end ufaglært arbejde," siger Marlene Spanger.

Vil hellere arbejde på massageklinik end gøre rent

Marlene Spanger har blandt andet interviewet en kvinde fra Thailand, der i en periode arbejdede på en rejefabrik i Jylland.

"Hun fortalte, at arbejdet på fabrikken simpelthen var for hårdt, og derfor blev hun introduceret til prostitution," siger Marlene Spanger.

En anden kvinde fortæller, at hun hellere vil arbejde på massageklinik end at gøre rent på et kontor.