Nyheder

De danske F-16-fly i aktion

Danske F-16 affyrede fredag 15 præcisionsbomber mod militære installationer i et område "et godt stykke syd for Benghazi". Det oplyser Flyvertaktisk Kommando i sin daglige opdatering om den danske indsats. Præcisionsbomberne blev affyret ved tre missioner. Ved den ene mission måtte de danske F-16-fly dog opgive at bombe.

"Den ene mission var mod køretøjer, men her blev det fundet, at målene ikke levede op til kravene for vå-benaflevering, oplyser Flyvertaktisk Kommando.

Flyvertaktisk Kommando vil hverken uddybe, hvilke køretøjer der var tale om, eller årsagen til, at F-16 flyene ikke måtte affyre deres våben, oplyser Lars Skjoldan, som er kommunikationsmedarbejder ved Flyvertaktisk Kommando,

- Man har fundet, da man kommer derud, at nogle af disse ting, der ligger i Rules of Engagement (missionens militære spilleregler), gjorde, at de var nødt til ikke at kaste våben. Jeg kan ikke gå nærmere ned i detaljer," siger han.

Hidtil har danske F-16-fly kastet 122 våben på missionen i Libyen. De danske kampfly har deltaget i 45 luft-til jord missioner og én luft-til-luft mission.