Nyheder

Aprilsnar: Kom med i kirken til den kongelige barnedåb

Ifølge Ekstra Bladets hjemmeside kan du den 14. april få en oplevelse ud over det sædvanlige. Du kan deltage i den kongelige tvillingedåb. Det er der nemlig mange andre, der ikke kan. Det skriver eb.dk fredag den 1. april.

Ifølge eb.dk kommer den engelske kongefamilie ikke. Den svenske kongefamilie har meldt afbud. Libyens præsident, Muammar Gaddafi, er naturligvis afskåret fra at deltage. Bahrains konge, Sheikh Hamad bin Isa al-Khalifa, er i samme situation. Hollands dronning Beatrix har forstuvet sin fod.

Og så videre.

Allerede i midten af februar sendte kronprinsparret invitationer ud til den kongelige dåb, som foregår i Holmens Kirke i København. I begyndelsen så det fint ud, men på det seneste er afbuddene formelig væltet ind.

Så mange har meldt forfald, at barnedåben, som det ser ud lige nu, vil skulle foregå i en halvtom kirke.

Udlodder 550 pladser

Et perspektiv, som kronprinsparret ikke bryder sig om, forklarer hofchef Christian Schønau:

"Forestillingen om en kirke, der ikke er helt fyldt ved så glædelig en begivenhed, byder de Kongelige Højheder, Kronprinsen og Kronprinsessen, meget imod. Derfor har de bestemt, at det danske folk skal have mulighed for at besætte de ledige pladser."

Dette er eb.dk's bud på en aprilsnar.