Nyheder

SF: EL mangler is i maven

SF kritiserer Enhedslistens beslutning om nu at trække partiets støtte til krigen mod Libyen og dermed bryde den historiske borgfred om krigen.

"Det er meget tidligt - og uforståe-ligt - at Enhedslisten kommer frem til den konklusion. De mangler is i maven," siger SF's forsvarsordfører, Holger K. Nielsen.

Enhedslistens beslutning skyldes, at partiet mener, at krigsdeltagelsen ikke længere kun handler om at beskytte de civile, men har udviklet sig til deltagelse i en borgerkrig.

Samtidig gøres der ingen seriøse forsøg på at etablere en våbenhvile, hvilket er i strid med det mandat, som FN og Folketinget har givet.

"Det er selvfølgelig relevant at diskutere, om vi er ved at blive en part i borgerkrigen - og det er noget, vi skal være meget opmærksomme på. Men det er alt for tidligt at drage den konklusion, at vi er blevet det," siger Holger K. Nielsen.

"Jeg mener stadig, at vi følger FN's resolution om at beskytte civilbefolkningen og få en våbenhvile i stand og gang i den politiske proces. Og der er ikke noget, som jeg hidtil har hørt fra NATO og regeringen, som antyder noget andet. Så vi holder fast i beslutningen," siger SF's forsvarsordfører.

Ifølge Enhedslisten gøres der imidlertid ikke noget seriøst forsøg på at få en våbenhvile i stand imellem Muammar Gaddafis styre og oprørerne i den østlige del af Libyen.