Nyheder

Lene E. beklager brud på borgfred

Udenrigsminister Lene Espersen (K) kritiserer Enhedslistens beslutning om at bryde borgfreden om krigen i Libyen.

"Jeg synes, at det er ærgerligt, for det var faktisk meget flot, at det var hele Folketinget som stod bag beslut-ningen," siger hun. Ifølge EL gøres der imidlertid ikke noget seriøst for-søg på at få en våbenhvile i stand imellem Muammar Gaddafis styre og op-rørerne. I stedet har koalitionsstyr-kerne i strid med FN-resolutionen og den danske folketingsbeslutning valgt side og udgør reelt oprørernes flyvevåben, lyder kritikken.

Men det afviser Lene Espersen.

"Det er også lidt pudsigt, for så sent som tirsdag var jeg til en international konference i London, hvor vi faktisk gjorde, som Enhedslisten efterlyser: Nemlig at sætte fuld turbo på det politiske spor. Enhedslisten trækker stikket på et tidspunkt, hvor der en historisk enighed internationalt om, hvad der er vigtigt at gøre," siger udenrigsministeren.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) kaldte det da også for en historisk begivenhed, da et enigt Folketing tidligere på måneden for første gang sagde ja til et militært indgreb.

Beslutningen var opsigtvækkende, fordi Folketinget i det seneste årti har været dybt splittede over beslutningen om at gå ind i Irak.

Samtidig har især Enhedslisten og til dels SF været stærkt kritiske over for krigen i Afghanistan.