Nyheder

Elever føler sig presset i skolen

Hver tredje skoleelev føler sig presset af arbejdet i skolen og lektierne, viser en ny undersøgelse om børns trivsel foretaget af Statens Institut for Folkesundhed (SIF) blandt 11-15-årige skoleelever. I 1994 var det halvt så mange, der følte sig presset, skriver Berlingske.

"Tallene afspejler et meget presset system. Der er kommet flere test og mindre rummelighed i folkeskolen. Samtidig skal skolerne spare, ligesom der er færre lærere til at tage sig af eleverne," siger Bjørn Holstein, professor ved SIF.

Den netop afgåede formand for Danske Skoleelever, Troels Boldt Rømer, genkender problemet med lærerne.

"Det er fint, at man et langt stykke hen ad vejen stiller krav til eleverne, men lærerne er ikke gode nok til at hjælpe eleverne med at håndtere de her forventninger fra skolen og samfundet," siger han.

Flere eksperter mener, det kan få store konsekvenser, hvis eleverne bliver presset for meget i dagligdagen. Blandt andet kan de blive deprimerede, ligesom det kan gå ud over læringen.