Nyheder

EL trækker krigsstøtten tilbage

Enhedslisten trækker støtten til del-tagelsen i Libyenaktion tilbage, fordi den ikke længere kun handler om at be-skytte civile, men har udviklet sig til deltagelse i en borgerkrig. Samti-dig gøres der ingen seriøse forsøg på at etablere en våbenhvile i strid med det mandat, som FN og Folketinget har givet, mener Frank Aaen (EL).

"Siden sidste fredag er det lykkedes at stoppe Muammar Gaddafis angreb på civilbefolkningen. Det var en rigtig beslutning at stoppe hans angreb, og vi er glade for at have været med til det," siger udenrigsordføreren.

"Men i den seneste tid har operationen ændret karakter til, at vi nu er deltagere i en borgerkrig. I de sidste dage har oprørerne fået luftstøtte til at rykke frem, og uanset at vi har stor sympati for oprørerne, så er det ikke koalitionens opgave at støtte den ene part i en borgerkrig," siger udenrigsordføreren efter et møde onsdag aften i partiets forretningsudvalg.

"Det har været afgørende for os at det politiske mål var våbenhvile og forhandlinger. Og her må vi konstatere, at der ikke gjort nogen som helst seriøs indsats. På trods af at det er punkt nummer ét i FNs resolution," siger Frank Aaen og fortsætter:

"Flere nationer og den afrikanske union har prøvet at få gang i forhandlinger, men har ikke fået nogen opbakning fra NATO og alliancens udenrigsministre, der hellere vil bombe videre."

Selv om Enhedslistens hovedbestyrelse med stemmerne 15 for og to imod (mens to undlod at stemme) blåstemplede beslutningsforslaget om den danske krigsdeltagelsen, så har partiet den seneste uge opfordret til, at tiden er kommet til at sætte sig til forhandlingsbordet, efter at truslen om et angreb mod civilbefolkningen i Benghazi og Tobruk er afværget.