Nyheder

DF ser gerne Gadaffi sendt i eksil

Det er godt, hvis Libyens leder, oberst Muammar Gaddafi, går i eksil.

Det siger DF's udenrigsordfører, Søren Espersen, efter Libyen-konferencen i London. Her åbnede udenrigsminister Lene Espersen for, at Gaddafi rejser i eksil, hvis det ikke indebærer straf-frihed for hans forbrydelser i Libyen.

"Det vil være udmærket, hvis Gaddafi vil rejse, og nogle vil have ham. Det vil være en stor lettelse for alle. Det er væsentligt at få en ende på konflikten så hurtigt som muligt," siger Søren Espersen.

Han erkender, at det bliver svært at retsforfølge Gaddafi ved Den Internationale Straffedomstol i Haag, hvis han får eksil hos sine venner, Zimbabwes Robert Mugabe eller Venezuelas Hugo Chavez.

"Det væsentlige er at få ham væk. Tyranner har før fundet logi andre steder. Ugandas diktator Idi Amin Dada fik, så vidt jeg husker, refugium hos Gaddafi. Det var godt at slippe af med ham," siger Søren Espersen.