Nyheder

Holger er fundet i live

Den treårige dreng Holger Kragh er blevet fundet i live i Tranum Klitplantage. Det oplyser politiet til TV 2. Holger Kragh forsvandt i går, da han var ude at gå i området omkring en spejderhytte i Tranum Klitplantage sammen med sin mor og nogle pædagoger.

Siden har politiet og Hjemmeværnet ledt intensivt efter den lille dreng i området. Adskillige hundepatruljer og helikoptere har ledt efter ham. Det var en borger, der fandt Holger, og politiet siger, at der ikke ligger en kriminel handling bag. Holger er varm og har det godt.

Hvad skete der?

Holger Kragh forsvandt på en gåtur søndag formiddag. På vej tilbage til spejderlejeren, hvor den treårige dreng følges med sin mor og en spejderleder, nåede de en lille landejendom lidt syd for spejderlejeren.

"Jeg går den anden vej rundt om huset," siger Holger, der er ved at være træt og vil hjem. Moderen og spejderlederen siger: "Okay, så ses vi på den anden side."

Men da de kommer om på den anden side af huset, er Holger væk.

"Det er pisse fedt," siger politiets indsatsleder Flemming Bruun til TV 2.

Han jublede højlydt, da den endelige telefonopringning kom.

Også familien brød ud i krammere og glædestårer, da nyheden kom. Faderen har ikke sovet siden natten til søndag, selv om han har fået sovemedicin.

"Jeg kan slet ikke beskrive den følelse indeni, som man har, når nogen man elsker, forsvinder, og dukker op igen," siger Holgers moster, der i morges fløj for København til Aalborg for at være tæt på eftersøgningen.

Ifølge politiet har Holger ikke lidt synligt overlast, men der har været to grader varmt i nat, og det har regnet, så en ambulance er netop kørt af sted med Holger og hans forældre. Han skal nu undersøges af læger for en sikkerheds skyld.

"Han skal lige ind og tjekkes, men han er varm og har haft det godt," siger Holgers morfar til TV 2.

"Det har været hårdt. Rigtig hårdt," tilføjer han.

Spiser chokolade og drikker sodavand

Holgers far, Kenneth Kragh, er glad, lettet og taknemmelig.

"Jeg har det simpelthen. Jeg vil gerne sige tak til alle de mennesker, der har hjulpet med at lede. Holger er ved godt mod. Han er træt, men han er ved godt mod," siger Kenneth Kragh, til TV 2.

Holger blev fundet 4-5 kilometer nord for spejderlejren af en mand, der var redet ud i terrænet på sin islænderhest.

Pludselig så han en rødhåret dreng, og så kunne han godt lægge to og to sammen.

"Der ligger ikke en kriminel handling bag. Han er simpelthen bare gået, og nu er han fundet. Vi er glade alle sammen. På familiens vegne og på Holger vegne" siger indsatslederen, der siger, at Holger har været klar over, at han har været forsvundet.

"Da han blev fundet, sagde han, at det nok ikke var så godt, at han var gået sin vej," siger Flemming Bruun til TV 2.

Det er første gang, at han har oplevet en positiv udgang på en eftersøgning efter et barn.

For familien har det seneste døgn været ekstremt ubehageligt.

"Det er fuldstændig uvirkeligt. Vi har været igennem et mareridt, og nu er solen stået op og han er fundet. Holger har det godt. Han sidder og spiser chokolade og drikker rød sodavand," siger Holgers faster til TV 2. Hun kalder det som en dårlig film, der er endt godt.

"Jeg føler mig 500 kilo lettere. Det var en ganske skrækkelig følelse." siger hun til TV 2.