Nyheder

V kan ikke konfiskere libyske huse

Venstre foreslår noget ulovligt, hvis regeringspartiet vil beslaglægge kostbare libyske ejendomme i Danmark og sælge dem.

Det mener den socialdemokratiske forsvarsordfører, John Dyrby Paulsen.

"Man kan indefryse den libyske leders midler, men hvis det er den libyske stat, som ejer for eksempel ambassaden, så kan man ikke bare lægge sin hånd på den, sælge den og bruge pengene til det, vi synes er rigtigt," siger John Dyrby Paulsen.

"Hvis Venstre mener, at de med udgangspunkt i dansk lovgivning kan gøre det, så tager de grueligt fejl," siger han.

Ingen konfiskerer danske bygninger

Ude i verden, hvor mange har protesteret mod de danske Muhammed-karikaturer, kunne nogen også finde på at ville konfiskere dansk ejendom, frygter Paulsen.

"Betyder det, at folk så også kan gøre det den anden vej, hvis de af en eller anden grund ikke kan lide den danske regering eller Venstre," siger han.

"Der bliver hurtigt noget ungdomsparlamentarisme i det her, hvor det gælder om at foreslå noget smart og skyde fra hoften," lyder det fra John Dyrby Paulsen.

Vil bruge pengene til flygtninge

Ifølge metroXpress foreslår Venstre at beslaglægge og sælge to luksusejendomme på Østerbro og i Jægersborg nord for København. Boligerne vurderes til mellem 24,5 og 28 millioner kroner.

Salgssummen skal bruges på at hjælpe libyske flygtninge i nærområderne, mener Venstre, som vil rejse sagen i Folketinget i dag.

Venstres udvik­lingsordfører, Karsten Lauritzen (V), kommer med forslaget.

"FN-resolutionen giver Danmark mulighed for at beslaglægge Gaddafis aktiver. Derpå skal vi have sat gang i en juridisk proces, så ejendommene kan sælges, og pengene føres tilbage til de retmæssige ejere, det libyske folk," siger han til metroXpress.