Nyheder

S: Vi har ikke en dødsliste

"Vi har det udgangspunkt, at vi i Danmark har et dygtigt embedsmandskorps, som er professionelt i stand til at omstille sig, såfremt vi får en ny regering. Vi har ikke udarbejdet en liste og slet ikke en dødsliste," siger Socialdemokraternes politiske ordfører Henrik Sass Larsen.

Det siger den politiske ordfører efter Socialdemokraterne i bogen "Javel, hr. minister" bliver beskyldt for at have udset sig en række regeringstro embedsfolk i ministerierne, som de vil af med, hvis de overtager regeringsmagten efter næste valg.

Prioriteret og uafhængigt

Han afviser desuden, at partiet har diskuteret embedsfolk og deres utilfredshed med dem.

"Vi ønsker at fastholde den tradition, vi har i Danmark, hvor vi har et professionelt og uafhængigt embedsmandskorps," siger han.

Frustreret, men ikke dødslister

I bogen, der endnu ikke er udkommet, siger Henrik Sass Larsen ifølge Berlingske Tidende:

"Vi er meget sensible over for at de (embedsmændene, red.) overskrider deres beføjelser. Nogle af dem har i konkrete forhandlingsforløb har været meget aktive taktiske spillere."

"Det er klart, at hvis man gennem ti år har haft en regering, hvor vi har oplevet en række konkrete forhandlingsforløb, opstår der ind imellem irritation og frustration i forhold til regeringen, men også i forhold til embedsmændene. Det kan ikke undgås. Men at vi nogen gange har været lidt frustrerede betyder ikke, at vi har udarbejdet dødslister eller der skal rulle hoveder," slår Henrik Sass Larsen fast.