Nyheder

"S har sort liste over embedsmænd"

Socialdemokraterne har udset sig en række regeringstro embedsfolk i ministerierne, som de vil af med, hvis de overtager regeringsmagten efter næste valg.

Det skriver forfatterne Peter Mose og Susanne Hegelund ifølge Berlingske i en ny bog om det magtfulde embedsværk.

Ifølge bogen beskylder Socialdemokra-terne efter ti år med VK-regeringen mange af de i princippet apolitiske embedsmænd for at have involveret sig for meget i regeringens politiske projekt. Socialdemokraterne afviser.

I bogen står der bl.a.:

"Indercirklerne i oppositionen rasler med noget så skrækindjagende og udansk som en "dødsliste". En oversigt over topembedsmænd, som Socialdemokraterne ikke bryder sig om eller stoler på. Listen opremser embedsfolk, der kan risikere at få sparket, herunder mindst én departementschef. De vil få en passende "ærefuld" exit eller blive forflyttet," skriver forfatterne i bogen "Javel, hr. minister", der snart udkommer på Gyldendals forlag.

Regeringer forgår - embedsmænd består

Socialdemokraternes politiske ordfører, Henrik Sass Larsen, afviser ethvert kendskab til en "dødsliste" over embedsfolk.

"Jeg kender ikke til, at nogen skulle have lavet en sådan. Det opererer vi ikke med, siger han ifølge Berlingske i bogen.

Han indrømmer dog en vis skepsis over for dele af embedsværket.

I Danmark er der tradition for, at embedsmænd bliver siddende, når regeringer skifter farve.