Nyheder

Helge Adam Møller: Det er vemodigt

Den konservative folketingsveteran Helge Adam Møller genopstiller ikke ved næste valg.

Den tidligere jægersoldat og major har især markeret sig inden for forsvars og rets-politik. De seneste seks år har han også været medlem af Folketingets præsidium.

Helge Adam Møller har været Næstved-kredsens kandidat i 35 år og medlem af Folketinget i 28 år.

"Det er selvfølgelig vemodigt, når jeg har været herinde i 28 år og holdt af det i alle 28 år. Det har været utrolig spændende år, der er sket meget," siger Helge Adam Møller.

Helbredsmæssige problemer sætter en stopper for Helge Adam Møllers folketingskarriere, meddeler han i dag i en pressemeddelelse.

"De problemer, jeg har, skal løbes væk. Det har jeg altid sagt til mine soldater. Jeg har allerede trappet løbetræningen op, så jeg regner med at være fit for fight om et par år," siger han.

Ministerdrøm

Der er én ting, som Helge Adam Møller gerne ville have nået i løbet af de 28 år han har siddet i Folketinget:

"Jeg ville gerne have været minister, men man kan jo ikke nå det hele," siger Helge Adam Møller, der peger på Tamilsagen, som den mest dramatiske begivenhed i sin tid på Christiansborg.

"Den kostede regeringen livet. En regering, som jeg synes, var rigtig god, og med en statsminister, som var rigtig god. Han valgte at gå af - jeg synes han, at skulle have udskrevet valg. Men det er jo historie, det kan jeg snakke med Schlüter en anden gang, griner Helge Adaam Møller.