Nyheder

S: Nej til kontrol af universitet

Videnskabsministeren vil nu skærpe tilsynet med det skandaleramte Københavns Universitet, som kæmper med et blakket omdømme efter en "række fejlskøn" i Penkowa-affæren.

Men det får Socialdemokraterne til at ryste på hovedet.

"Vi er langt fra enige med ministeren i, at løsningen er endnu mere tilsyn og kontrol fra ministeriets side," siger forskningsordfører Rasmus Prehn.

Han fortsætter:

"Måske var det netop indblanding fra ministeriets side, der fik sagen til at accelerere i negativ retning. Derfor skal ministeriets store rolle i sagen belyses grundigt, inden vi i panik risikerer at sætte ræven til at vogte gæs."

Derfor kræver Socialdemokraterne ligesom alliancepartnerne i SF fortsat en uvildig undersøgelse. Den skal rede samtlige tråde ud i forløbet, der har miskrediteret såvel KU's rektor, Ralf Hemmingsen, som tidligere videnskabsminister Helge Sander (V).

"Kritik er usædvanlig"

Mens formandenforlandets universitetsrektorer er forbavset over Charlotte Sahl-Madsens skarpe kritik, kalder lektor i forvaltningsret ved Aalborg Universitet, Sten Bønsing, kritikken for usædvanlig.

"Det er usædvanligt, og jeg har ikke set et tidligere tilfælde. Kritikken er alvorlig i den forstand, at ministeren går så tæt på universitetet, som hun overhovedet har juridisk mulighed for - nemlig at føre et skærpet tilsyn," siger han.