Nyheder

S: Hokus pokus-politik fra LA

Der er skarp kritik af Liberal Allian-ces økonomiske politik, som Socialde-mokraterne kalder hokus pokus-politik.

Det sker efter, at Liberal Alliance i dag i store avisannoncer lover LO-familier, der tjener 600.000 kroner om året, mere end 40.000 kroner ekstra om året i rådighedsbeløb, hvis partiets politik bliver gennemført.

Ifølge partiets beregninger vil 15.000 af de i alt 40.000 kroner komme fra skattelettelser - de resterende 25.000 kr. skal komme fra øget vækst i samfundet.

"De sidste 25.000 kroner kommer fra, at vi skaber vækst, som svarer til, at man stiger nogenlunde en procent ekstra om året i løn. Hvis man gør det over en tiårig periode, så har man cirka 40.000 kroner ekstra til sig selv," siger Liberal Alliances formand, Anders Samuelsen, til TV 2.

"Gætterier og kaniner op af hatten"

Men partiets beregninger - der stammer fra Dansk Erhverv - har ingen hold i virkeligheden, lyder det fra Socialdemokraterne:

"Liberal Alliances økonomiske politik er hokus pokus-økonomi. Det har intet med virkeligheden at gøre, men med gætterier og kaniner op af hatten. Den tekniske gennemregning er god nok, men man kan se, at i forhold til, hvad økonomerne i øvrigt forventer, så regner han med meget, meget store vækstrater i samfundet - så store så det er helt urealistisk," siger Socialdemokraternes skatteordfører Nick Hækkerup.

Det afviser Anders Samuelsen:

"Vi gætter ikke. Vi bygger vores tal på andres tal."

Han understreger, at der er tale om et forsigtigt skøn, og at rådighedsbeløbet for en LO-familie kan vises sig at blive meget større.