Nyheder

Forsvarschef: Vigtigt at alle står bag os

Ifølge forsvarschef Knud Barthels har det stor betydning, at et enigt folketing står bag udsendelse af kampfly

Forsvarschef general Knud Barthels var selv til stede på Flyvestation Skrydstrup tidligt lørdag morgen, da seks F16-kampfly i tæt morgentåge satte kursen mod det sydlige Europa for at deltage i den internationale mission i Libyen.

Og forsvarschefen glæder sig i høj grad over, at det er et enigt folketing, der sender de seks fly og godt 100 militærfolk til operationen af sted.

- Det er af meget stor betydning for mit personel, mine piloter og min jordbesætning, at det er et enigt folketing, der har sendt dem af sted, og dermed føler vi, at vi har den fulde opbakning til den opgave, som er blevet os pålagt, siger Knus Barthels og fortsætter:

- Ud over at de er professionelle, veluddannede og klar til at løse den pålagte opgave, så betyder det meget, at de føler, at de repræsenterer et enigt Danmark, som står bag dem.

De danske F16-fly mellemlander på en base i det sydlige Frankrig for at tanke op, inden de senere søndag når deres mål på en amerikansk base på Sicilien i Italien. Hvornår de kommer aktion i libysk luftrum er endnu ikke fastlagt.

- Det afhænger af de politiske beslutninger, som vil blive truffet inden for kommende timer og dage. Vi er forventeligt klar i morgen (søndag, red.) til at løse de opgaver, som bliver os pålagt, siger Knud Barthels.

/ritzau/