DR: Samuelsens vært-angreb er unfair

Det var en tackling i knæhøjde, at Liberal Alliances leder, Anders Samuelsen, torsdag aften beskyldte TV-Avisens vært for at være "komplet til grin".

Det mener nyhedsdirektør i DR Ulrik Haagerup.

"Anders Samuelsen blev inviteret i studiet for at svare på nogle spørgsmål i en konkret sag. I stedet forsøger han sig med et personligt angreb, og det er altså ikke helt fair," siger Ulrik Haagerup.

TV-Avisen havde hidkaldt Anders Samuelsen for at svare på spørgsmål om hans mødefrekvens i Horsens Byråd, hvor han ikke har slidt på stolebetrækket siden januar.

"Mistanke om røde lejesvende"

"Jeg skulle hilse at sige, at du er komplet til grin. Danmarks Radio er til grin," lød det fra Anders Samuelsen, der også beskyldte DR for at manipulere med researchen.

"I fjerner fokus fra landets problemer. I laver en blanding mellem Paradise Hotel og Robinson Crusoe," sagde Samuelsen, der afsluttede sin kanonade med, at "man har en mistanke om, at DR er en station for røde lejesvende".

Ulrik Haagerup afviser alle beskyldninger om manipulation i indslaget, men han har forståelse for visse dele af Samulesens kritik af medierne.

Kokainmisbruger

"Jeg er sådan set enig med Anders Samuelsen i, at medierne burde beskæftige sig mere med den økonomiske krise. Men det er jo ikke et spørgsmål om enten/eller. Der skal være plads til andre ting også," siger Ulrik Haagerup.

Bredsiden mod DR kommer i kølvandet på Anders Samuelsens frontalangreb på TV2, hvor partilederen "i sjov" beskyldte kanalens politiske redaktør, Henrik Qvortrup, for at være kokainmisbruger.

Det skete i forbindelse med et indslag om topstyring i Liberal Alliance.