Nyheder

UdkantsDanmark uden mobildækning

De fleste danskere har en mobiltelefon, men det er ikke alle danskere der kan bruge deres mobiltelefon.

Og det handler ikke om, at deres mobiltelefon ikke virker, men at der ikke er dækning i det område, hvor de bor.

MOBILDÆKNING:

Under artiklen kan du fortælle, hvordan mobildækningen er, der hvor du bor.

Mange yderområder er så plaget af dårlig eller ingen mobildækning at mobilen skal enten hen til et vindue eller helt udenfor før der er forbindelse.

Sådan er det blandt andet i en lille by på Mols, hvor borgerne i årevis har klaget over den dårlige mobildækning.

Og det er ikke kun almindelige mobiltelefon-brugere der har problemer med dækningen. Også bogbussen, der ikke kan scanne de bøger, som borgerne skal låne.

Også lægeambulancen har problemer med dækningen. Den mister ofte telefonforbindelsen, der kan være helt afgørende, når der er udrykning.

Derfor har formanden for borgerforeningen, der mener, at den dårlige mobildækning er i strid med de intentioner regeringen har i forhold til udkantsområderne, klaget til videnskabsministeren, der nu har sendt et brev tilbage:

"Jeg er meget opmærksom på at der er områder i landet som endnu ikke har helt tilfredsstillende mobildækning," stod der.

Og hun afviser overfor TV 2 at den dårlige mobildækning har noget at gøre med udkantsområderne i Danmark.

"Det her har ikke noget med Udkantsdanmark at gøre. De kan være udfordringer med mobildækning for eksempel i tilfælde af meget store og mange træer eller større bygningsværker," siger Charlotte Sahl-Madsen, der er videnskabsminister.