Nyheder

Skat: Årsopgørelsen er ikke en U2-koncert

På mandag kan du se, om du skal have penge tilbage i skat for 2010, eller om du skylder skattefar penge. Skat gør årsopgørelserne tilgængelige på sin hjemmeside, og går det, som det plejer, skal omkring to tredjedele af danskere have penge tilbage.

Halvdelen af de borgere, der indtil nu har besøgt deres skattemappe på skat.dk, har logget på via NemID.

Hvorvidt Skats hjemmeside kan holde til presset fra de potentielt fire millioner danskere, der kan tjekke deres årsopgørelse, er uvist, men der har været problemer med kapaciteten de seneste år.

"Vi håber og tror på, at der ikke bliver nogen problemer. Men erfaringsmæssigt ved vi, at der bliver tryk på den første dag. Det er ikke nogen U2-koncert, der bliver udsolgt på ti minutter, så hvis man oplever lang svartid i skattemappen, opfordrer vi folk til at vente til de efterfølgende dage med at se deres årsopgørelse," siger Henrik Kähler, kontorchef i Skatteministeriet, til tv2.dk.

5.400 kroner tilbage i snit sidste år

Skulle oplysninger i Årsopgørelsen ikke stemme overens med de faktiske tal, har du indtil 1. maj til at rette i opgørelsen. Henrik Kähler opfordrer dog til, at man får rettet fejlene inden 17. marts.

"Det er en fordel for dig, hvis du giver os oplysningerne senest den 17. marts 2011. Indtil den dato er årsopgørelsen nemlig "foreløbig". Det betyder bl.a., at vi ikke begynder at udbetale overskydende skat eller opkræve restskat endnu," skriver Skat på sin hjemmeside.

Skat har endnu ikke opgjort det samlede beløb, som danskerne hhv. skylder eller skal have tilbage. Sidste år udbetalte Skat 12,2 mia. kroner til 2.550.000 danskere. I gennemsnit var der 5.400 kroner til de danskere, der fik penge tilbage.