Nyheder

Lokalpolitikere dropper alle udlandsrejser

Byrådsmedlemmer i Næstved Kommune må sande, at der ikke længere er penge nok til studieture til udlandet.

Som en konsekvens af kommunens pressede økonomi skal det nu være slut for byrådsmedlemmer i Næstved at tage på studieture til udlandet.

Med omgående virkning har byrådets økonomiudvalg dikteret stop for udlandsrejser på kommunens regning. Det skriver Nyhedsmagasinet Danske Kommuner.

Det betyder blandt andet, at det tekniske udvalg må droppe deres planlagte tur til Lissabon.

- Vi må gå foran med et godt eksempel og sætte tæring efter næring. Vi sparer, hvor vi kan, siger borgmester Henning Jensen (S) til Nyhedsmagasinet Danske Kommuner.

- Det er da ærgerligt, men sådan er det med besparelser. Set i forhold til de samlede besparelser er der tale om små beløb. Men vi sender et vigtigt signal til institutionerne og andre på velfærdsområdet om, at politikerne også er omfattet, siger han.

Alle udlandsrejser er foreløbig aflyst i denne valgperiode. Borgmesteren håber, at den økonomiske situation herefter lysner, så politikerne atter kan komme på udlandsrejser.

Ud over stop for udlandsrejser er lønnen sat ned med seks procent, og desuden skal der spares på serveringen i forbindelse med udvalgs- og byrådsmøder.

Den samlede besparelse på rejse- og mødekontoen er på næsten en halv million kroner.

/ritzau/