Nyheder

Drop benzinøsen og kør elbil for 1500 kroner

Elbilselskabet Better Place løfter nu sløret for planer, der skal sparke gang i en regulær elbil-revolution i Danmark, og gøre det både billigt, nemt og attraktivt at køre på el.

Torsdag præsenterede folkene bag den store satsning tilbuddet til de kommende danske elbilister.

Det omfatter blandt andet abonnementer med priser på ned til 1500 kroner om måneden for opladning og batteriskifte på stationer rundt i landet.

"Better Place har som mål at gøre det bedre, billigt og bæredygtigt at køre i elbil. Derfor er det med stolthed, at vi i dag kan lancere vores danske priser og et absolut konkurrencedygtigt bud på vejen til mere bæredygtig transport," siger Morten Leth.

Han er viceadministrerende direktør i Better Place, som arbejder tæt sammen med bilproducenten Renault om projektet.

Laver skiftestationer i Danmark

Selskabet er så småt gået i gang med at opbygge et net af skiftestationer i Danmark. Dertil kommer opbygning af en lang række ladestationer rundt omkring, ofte i samarbejde med kommuner.

Ifølge kan man køre i elbil for ned til 1500 kroner om måneden. Det kræver dog, at man kører under 10.000 kilometer om året. Der kommer ekstrapris på for de kilometer man måtte køre over denne grænse.

Selskabet har desuden løsninger på forskellige niveauer alt efter antallet af kørte kilometer. Den største løsning med over 40.000 kilometer om året koster 3000 kroner per måned.

Med løsningen fra Better Place får man både opladning ude i byen, nyladet batteri ved lange ture samt opladning via en ladestander, der bliver stillet op ved hjemmet.

Koster 10.000 kroner

Ladestanderen ved hjemmet skal dog betales med 10.000 kroner uanset abonnementstype.

Ifølge Better Place kan man hente en besparelse på op til 20 procent af de samlede udgifter i forhold til sammenlignelige benzin- eller dieselbiler.

Den danske løsning hænger tæt sammen med bilselskabet Renaults lancering af modellen Renault Fluence Z.E., der bliver den første elbil med udskifteligt batteri.

Den ventes klar hen i mod slutningen af året til en pris på 205.000 kroner inklusive moms.