Nyheder

Borgerlig glæde over tidspres på Rønn

Liberal Alliance, som har presset på for en hurtig redegørelse fra integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V), er tilfreds med, at statsministeren nu sætter deadline på.

"Vi hæfter os ved, at statsministeren bakker op om den deadline, som vi gav Rønn i sidste uge. Det er en alvorlig sag, og vi venter alle i spænding på ministerens forklaring," siger partiets politiske ordfører, Simon Emil Ammitzbøll.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen understregede tirsdag, at redegørelsen skal ligge på hans bord i næste uge - og dermed kan Birthe Rønn Hornbech skyde en hvid pind efter sit ønske om at få tre-fire uger til at redegøre for den årelange, konventionsstridige behandling af statsløse.

"Rønn er ingen belastning"

Rønn og hendes håndtering af sagen om de statsløse har i ugevis fyldt mediebilledet og stået i vejen for, at regeringen har kunnet sætte sin egen dagsorden. Alligevel afviser den konservative leder og justitsminister, Lars Barfoed, at sagen er en belastning.

"Nej. Ingen af regeringens ministre er en belastning," siger han og bakker i øvrigt op om statsministerens deadline.

"Vi er ikke i tvivl om, at den deadline, som statsministeren har sat, er den rigtige," lyder det fra ham.

Presset af egne embedsmænd

Statsministerens understregning af, at Birthe Rønn Hornbech ikke får tre-fire uger til at redegøre for sine handlinger kommer efter, at anonyme embedsmænd fra Integrationsministeriet tirsdag lagde en bombe under den stol, deres egen minister sidder i.

Embedsmændene har fortalt Dagbladet Information, at de flere gange advarede Rønn Hornbech om, at Danmark administrerede de statsløses ansøgninger om indfødsret i strid med hele to FN-konventioner. Uden at Rønn altså greb ind.