Nyheder

Hvert fjerde par mødes på nettet

For flere og flere danskere på kærestejagt opstår den første gnist i cyberspace.

En gruppe forskere fra University of Oxford har undersøgt tendenser inden for onlinedating i 18 lande, og deres rapport viser, at 26,1 procent af de danske kærestepar, der har mødt hinanden fra 1997 til 2010, har fundet hinanden på internettet.

Dermed placerer Danmark sig på en tredjeplads blandt de mest aktive netdating-nationer. Det skriver metroXpress.

Tabuerne er blevet mindre

Charlie Breindahl, der forsker i netdating ved Københavns Universitet mener, at tabuerne ved at lede efter en kæreste på internettet er blevet mindre:

"Vi er begyndt at acceptere netdating i højere grad, fordi internettet har fået en så stor udbredelse, og er et sted, hvor vi lever en stor del af vores sociale liv," siger Charlie Breindahl til metroXpress.

Nørdet og desperat

Morten Wagner, ejer og stifter af Dating.dk, er enig:

"Da vi startede i 1998 havde mange en idé om, at man måtte være en smule nørdet og desperat, hvis man gik på netdating. Men tabuet og fordommene er ved at være væk nu," siger Morten Wagner til metroXpress.

Internet-dating kan skabe et solidt fundament for et godt parforhold, fordi parterne har mulighed for at lære hinanden godt at kende, inden de mødes i virkeligheden, forklarer Charlie Breindahl:

"Man har mulighed for at diskutere nogle tungere emner, som det er svært at snakke om på en bar. Det kan være, hvorvidt man vil have børn eller ens kroniske sygdom. På den måde bliver man klogere, inden man mødes ansigt til ansigt," siger Charlie Breindahl fra Københavns Universitet.

Fysiske tiltrækning

Han påpeger dog, at den fysiske tiltrækning først opstår, når man mødes i virkeligheden:

"Man kan sagtens blive forelsket på nettet, men man kan ikke vide om kærligheden overlever, når man mødes. Men nettet giver mulighed for at sortere dem fra, som ikke er potentielle, og derfor er der gode muligheder for, at det kan udvikle sig til noget positivt," siger Charlie Breindahl til metroXpress.