Coca-Cola-mysterie: "The Real Thing"?

Også holdet i Go' Morgen Danmark forsøgte sig med at knække Coca-Cola-koden. Se om det lykkedes ved at klikke på den ovenstående video

Coca-Colas hemmelige opskrift skulle angiveligt være blevet offentliggjort på hjemmesiden thisamericanlife.org.

Om det er den tophemmelige opskrift, som Coca-Cola bevogter 24 timer i døgnet, vil læskedriksgigantens danske pressechef Mikael Bonde-Nielsen hverken be- eller afkræfte over for TV2.dk.

"Det er en historie, der lejlighedsvis kommer frem. Jeg kan kun sige, at hvis folk har lyst til at gøre sig et forsøg med opskriften, der ligger på internettet, så skal de være så velkomne. Men lige meget om det er den rigtige opskrift eller ej, så er der kun en "the real thing"," siger han og refererer til Coca-Colas kendte slogan.

Der mangler én ingrediens

Efter ikke at være blevet klogere af at tale med Coca-Cola selv, besluttede TV2.dk sig for at tage sagen i egen hånd.

Ved en grundig sammenligning af etiketten på en colaflaske, og den lækkede opskrift (som du kan se i linkboksen til højre), stod det hurtigt klart, at én vigtig ingrediens mangler. Fosforsyre. Eller E338 som stoffet også er kendt som. Fosforsyre bruges som surhedsregulator. I opskriften som angiveligt skulle være Coca-Cola figurer kun citronsyre - også kendt som E330. Citronsyre kan bruges som både surhedsregulator og som en aroma.

Et enkelt opkald til Fødevarestyrelsen gjorde os endnu klogere.

"Ja, både Pepsi og Coca-Cola må bruge fosforsyre i sine produkter," siger Louise Baad, som er jurist i Fødevarestyrelsen til TV2.dk.

Fødevarestyrelsen ligger dog ikke inde med den hemmelige opskrift på Coca-Cola, men da alle firmaer, der producerer fødevarer, skal oplyse om, hvilke E-mærkede stoffer de fylder i deres produkter, ved man, at netop fosforsyre er en ingrediens i den kendte drik. Et faktum som Coca-Cola da heller ikke lægger skjul på på deres etiketter.

TV2.dk kan derfor kun konkludere, at opskriften er en and.