Nyheder

Dansk krigsskib fanger 16 pirater

Det danske krigsskib Esbern Snare har fredag slået to fluer med ét smæk på patrulje ud for Somalia. Det lykkedes ikke blot at fange en række pirater, samtidig løslod man også to gidsler fra Yemen. En helikopter opdagede i første omgang et mindre fartøj, der så mistænkeligt ud. Efter at man havde affyret varselsskud, standsede båden.

"Her fandt man raketstyr, automat-rifler, ammunition, entringsstiger, store mængder benzin og to hurtig-gående både, der anvendes som angrebs-fartøjer", står der på Søværnets Operative Kommandos (SOK) hjemmeside.

Disse fund var imidlertid ikke det eneste interessante:

"Blandt de 18 personer om bord på fartøjet var der nemlig 16 somaliere og to yemenitter. De to sidstnævnte er fra et yemenitisk fiskeskib, som blev kapret af pirater for næsten et år siden og angiveligt senere destrueret".

Piraterne løsladt igen

Ifølge SOK har danskerne vurderet, at der ikke er tilstrækkeligt grundlag for at retsforfølge de 16 formodede pirater. Derfor er de blevet sat i land natten til søndag.

De to yemenitiske søfolk bliver foreløbig om bord på Esbern Snare og forventes ifølge SOK senere at returnere til Yemen.

Esbern Snare løslod tidligere på måneden seks somaliske pirater, fordi man opgav at tiltale dem for et forsøg på kapring af skibet Elly Mærsk.