Nyheder

Milena Penkowa: Jeg har intet at skamme mig over

Hjerneforskeren Milena Penkowa giver nu sin version af sagen forskningsfusk og dokumentfalsk. Hun har været tilbageholdende med at svare på kritikken, men her til aften talte hun ud på TV 2 | Nyhederne.

"Når jeg bliver angrebet, er jeg nødt til at forsvare mig, men jeg er ikke den, der går ud og angriber andre," siger hun til Jesper Wulff Toft fra TV 2 | NYHEDERNE:

"Jeg har ikke noget, jeg skal gå rundt og skamme mig over eller være ked af og hænge med mulen over, uanset hvad der står i pressen, som om det var virkelighed."

Milena Penkowa beskyldes bl.a. for at have opdigtet, at et spansk firma skulle have udført en række rotteforsøg, men ifølge Weekendavisens oplysninger findes firmaet slet ikke.

"Det firma har selvfølgelig eksisteret, ligesom de personer, der dengang indgik og lavede forsøg, også eksisterede. Universitetet ringede til firmaet i 2003 for at få det bekræftet. Den, Weekendavisen har ringet til i 2010, er efter al sandsynlighed ikke den samme person," lyder den detroniserede eliteforskers forklaring.

Hun siger, at det ikke var et firma, hun brugte, men et firma, der indgik et i samarbejde, som hun fik sine data fra.

Milena Penkowa føler sig dømt i medierne.

"Den tabloide presse prøver at piske en stemning op, i den sidste ende må folk selv afgøre, hvad de vil tro på," siger hun.