Nyheder

Fagforening rasende over løsladte pirater

"Det er simpelthen ikke godt nok." Sådan lyder meldingen fra fagforening-en Søfartens Ledere, efter seks soma-liske pirater, der har været tilbage-holdt på krigsskibet Esbern Snarre, natten til onsdag blev sat på fri fod.

"Det kommer som en stor overraskelse og en stor skuffelse, og jeg er overbevist om, at det krænker retsfølelsen hos samtlige af vores medlemmer," siger Fritz Ganzhorn, der er direktør i Søfartens Ledere.

De seks pirater, som siden 30. december har været tilbageholdt på Esbern Snarre, blev onsdag sat i land på Somalias kyst, efter Statsadvokaten for Særlige Internationale Straffesager har opgivet at retsforfølge piraterne.

Man arresterede ikke uskyldige fiskere

I januar slog Østre Landsret ellers fast, at de seks somaliske pirater kunne retsforfølges i Danmark for et forsøg på at kapre handelsskibet Elly Mærsk.

"Jeg går stærkt ud fra, at man ikke har arresteret nogle uskyldige fiskere, og der er formentlig også konfiskeret våben om bord på piratfartøjet," siger Ganzhorn og fortsætter:

"Alle forhold peger i retning af retsforfølgelse, og jeg havde en klar forventning om, at det skulle ske ved danske domstole. Så jeg forstår simpelthen ikke, hvad der er sket."

Hvad er så formålet med Esbern Snarre

Fritz Ganzhorn tilføjer, at han håber, efterspillet viser, hvilke krav der skal være opfyldt, hvis pirater skal straffes i Danmark

"Der er ikke noget formål i at have Esbern Snarre dernede, hvis man fra Danmarks side ikke er klar til at gå hele vejen. Man har efterspurgt handling fra internationalt samfund - hvis det her er det, man kan levere, så er det simpelthen ikke godt nok," siger Ganzhorn.