Nyheder

"Kun få ballademagere bag uro"

Det var en mindre gruppe ballademagere, der fredag aften bød politiet velkommen på Dortheavej med flaskekast og molotovcocktails.

Størstedelen af de 50 unge på adressen var til spisning inde i selve Ungdomshuset. Da urostifterne søgte ly i huset, trængte politiet ind.

Det siger formanden for fonden bag Ungdomshuset, Knud Foldschack, til Ritzau. Han advarer desuden mod at reagere for hurtigt oven på de seneste uroligheder.

"Nu har det fungeret super godt i to et halvt år, og der har været ro omkring ungdomshusproblemstillingen. Så kommer der en situation som denne, og det er møgærgerligt og beklageligt," siger Knud Foldschack.

Som at lukke Fælledparken

Urolighederne omkring Ungdomshuset på Dortheavej fredag aften, hvor en gruppe unge havde sat ild til paller og affaldscontainere, har fået flere politikere til at ytre ønske om lukning.

Det er ifølge Foldschack at gå for vidt.

"At lukke ungdomshuset på grund af en enkelt episode er lige så vanvittigt som at lukke Fælledparken, fordi der er uroligheder i forbindelse med en fodboldkamp mellem FCK og Brøndby."

Vil høre begge sider

Fra ungdomshusfondens side har man bedt om en redegørelse fra de unge, som skal ligge klar senest mandag aften. Tirsdag skal Knud Foldschack orientere overborgmester Frank Jensen, som tidligere i dag krævede en redegørelse for urolighederne.

"Vi vil gerne høre begge sider af sagen, inden vi udtaler os om, præcis hvad der er sket," siger Foldschack og fastslår, at der kun er tale om en mindre gruppe ballademagere.

"Min fornemmelse er, at der er tale om en uheldig situation, og jeg synes, vi skal komme videre og i øvrigt glæde os over, at det går super godt. Jeg er overbevist om, at vi har fundet den rigtige løsning med det nye ungdomshus på Dortheavej," siger Foldschack.

47 unge blev registreret og bortvist fredag aften. Ingen blev anholdt.