Nyheder

Præst fik iPhone--regning på 20.000 kr

Præsten Erik Bang har været offer for mystiske datahændelser på sin iPhone. Hændelser, som har kostet ham en regning på 20.000 kroner på en måned. Både præsten og hans udbyder TDC afviser at have skyld i det massive dataforbrug, så derfor er Apple-telefonen nu afleveret til politiet til videre undersøgelse, skriver comon.dk.

Præsten fra Hadsund havde et Mobilflex-abonnement, som kostede 8 kr. pr. megabyte han hentede. Han opdagede første gang problemet, da han den 19. november fik en sms, der oplyste at han havde hentet for 13.400 kroners data.

På en udspecificering af regningen kunne han se, at problemet daterede sig helt tilbage til oktober. Han kunne se, at telefonen hentede 10 megabyte hvert 10. minut. Dvs forbrug for 480 kroner i timen.

Vil blive et udbredt problem

Teleanalytiker fra telerådgivnings-firmaet Netplan, Torben Rune, tror ikke, at det er sidste gang, vi har hørt en sådan historie. Det er netop nu ved at blive rigtig udbredt at få smartphones, så man kan hente programmer og surfe på telefonen.

"Dette vil vi komme til at opleve rigtig mange gange igen," siger Torben Rune til Comon.

Han påpeger, at problemet som regel skyldes en uheldig opsætning af telefonen. Den begynder ikke bare at hente data af sig selv.

TDC har givet rabat

TDC har dog valgt at give rabat, så regningen på 20.000 kr. lander på 6000 kr. i stedet. Erik Bang har desuden nu fået et dataabonnement på 12 GB til 250 kroner om måneden.

"Så skulle jeg være rimelig sikret," siger Erik Bang til comon. Nu venter han bare på at få sin iPhone 3 tilbage fra politiet.

Hvad gør du for at sikre dig mod lignende kæmperegninger for dataforbrug? Del dine gode råd og erfaringer i debatten herunder.