Nyheder

Danskere bruger mest på e-handel

Danske e-handelskunder bruger i gennemsnit 12.310 kroner på nethandel i 2010 - det højeste beløb i Europa.

Danske kunder i e-handelsbutikkerne lagde i gennemsnit 12.310 kroner på nethandel i 2010.

Det er det højeste beløb blandt de europæiske lande, viser en undersøgelse om europæisk e-handel, som handelsplatformen Kelkoo står bag.

Danskerne brugte dermed næsten 1000 kroner mere end de næste på listen, Storbritannien. I gennemsnit brugte europæiske forbrugere omkring 8000 kroner på e-handel.

Også i år ventes de danske forbrugere at sætte europarekord i forbrug pr. kunde, takket være en fortsat kraftig vækst i e-handlen herhjemme.

Totalt udgjorde salget via e-handel i Danmark 33,5 milliarder kroner i 2010. Denne omsætning ventes at stige til 38,8 milliarder kroner i år, svarende til en vækst på 16 procent.

- I 2011 vil vi se e-handlen overtage en betydelig markedsandel i Danmark, siger Bo Jensen, country manager hos Kelkoo.

Han forventer at se e-handlen tage otte procent af markedet for detailhandel mod syv procent året før.

Nethandel er de senere år vundet kraftigt frem i takt med billige og hurtige internetforbindelser samt nemme og sikre betalingsløsninger.

Bo Jensen venter ikke, at forbrugernes lyst til at shoppe online vil forsvinde lige foreløbig. Det økonomiske tilbageslag har blot yderligere skærpet de europæiske forbrugeres fokus på at udnytte pengene bedst muligt.

Målt som et samlet tal er det danske e-handelsmarked på de 33,5 milliarder kroner lille i europæisk målestok. Det største marked er Storbritannien med en omsætning på godt 388 milliarder kroner.

/ritzau/