Nyheder

Pas på plastik i frikadellerne

Der er risiko for at sluge små stykker blå plastik, hvis du sætter tænderne i frikadeller købt i Rema 1000.

Fødevarestyrelsen advarer om, at minifrikadeller af mærket Landlord kan indeholde andet end kød, løg og krydderier.

Det drejer sig om pakninger med 500 gram frikadeller, som er produceret den 10. november 2010 og har mindst holdbarhedsdato til den 5. november i år.

De er solgt i Rema 1000 i hele landet.

De små stykker plastik er fundet i flere pakninger - der er ikke nogen umiddelbar sundhedsrisiko, men på grund af plastikstykkerne vurderer Fødevarestyrelsen, at frikadellerne er uegnet til menneskeføde.

Tilbagekalder i alt 22.764 pakker frikadeller

"Plastikstumperne stammer fra det blå plastik vi bruger til at dække frosset kød. Tidligere var plastikket gennemsigtigt, men nu er det altså blåt, så man bedre kan få øje på det, når vi foretager en visuel inspektion," forklarer Rune Jungberg Pedersen til TV 2|NYHEDERNE.

Hvordan det blå plastik alligevel er sluppet gennem inspektionen, har Rune Jungberg Pedersen ingen forklaring på.Der er kun konstateret plastik i ganske få pakker med minifrikadeller, men for en sikkerheds skyld tilbagekalder Tulip i alt 22.764 pakker.

Har du en pakke med plastik-frikadeller i fryseren, skal du enten smide den ud eller levere den tilbage til butikken, lyder meldingen.