Nyheder

Barfoed freder Henriette Kjær

Det er ikke på tale, at Henriette Kjærs rod i privatøkonomien skal koste hende posterne som politisk ordfører og gruppeformand for De Konservative.

Sådan lyder det fra partiets leder, Lars Barfoed, oven på rækken af nye sager om Kjær og hende samlever Erik Skov Pedersens ubetalte regninger.

"Jeg har haft en samtale med Henriette Kjær og har forstået, at pengene er betalt. Mange mennesker kan i perioder have problemer med at betale nogle penge, de skylder, og få en dom i fogedretten for det," siger Barfoed.

"Det er en privat sag"

Over for Berlingske understreger Barfoed: "Det er en privat sag, og jeg har fuld tillid til Henriette Kjær som politiker. Hendes kvalifikationer overskygger langt denne sag."

Henriette Kjær er endt i fornyet modvind, efter at det er kommet frem, at hende og samleveren har modtaget syv domme angående lån og forbrug for mere end 300.000 kroner.

Henriette Kjær kan godt se, at hun ikke har håndteret sagerne, som BT har afsløret, optimalt.

"Det havde nok været klogere, hvis jeg selv havde fortalt om det her," siger hun til Berlingske.

Parret er samtidig under beskyldning for at have forfalsket Kjærs svigermors underskrift. En anklage de pure afviser.

Rod i privatøkonomien har desuden kostet Henriette Kjær posten som familie- og forbrugerminister tilbage i 2005

Det skete, efter at hun i oktober og december 2004 to gange blev dømt til at betale sine regninger sammen med Erik Skov Pedersen. De havde ikke betalt en markise og to sofaer for over 50.000 kroner.